Районна избирателна комисия Хасково


РЕШЕНИЕ
№ 281-НС/РИК 29
Хасково, 26.03.2017

ОТНОСНО: Постъпила жалба от общинския председател на ,,ДПС” – Хасково.

Колеги постъпила е жалба с вх. № 405/26.03.2017г. в общия входящ регистър и вх. №16/26.03.2017г. в 16:15 часа в регистъра на сигналите и жалбите на РИК 29 – Хасково. Жалбата е подадена от Председателя на общинският предизборен щаб на ,, ДПС” Танер Емин- Хасково. В нея се сочи че пред СИК № 87 представител на партия ,, ДОСТ” открито агитира представители. Проверката  бе разпоредена на двама от членовете на РИК 29- Хасково (Ина Вескова , Георги Китов ) от председателя Георги Димитров.

 

При извършена на място проверка от (Ина Вескова и Георги Китов ) не се установиха нарушения  на изборния процес. Според ръководството и членовете на СИК № 87 не е имало ситуация, в която лице да извършва агитация пред изборното помещение под каквато и да е форма. При запитване от наша страна на Ангелина Тянкова Братанова застъпник на „Реформаторски блок“ стоящ пред СИК № 87 същата  потвърди, че не е забелязала нарушения наподобяващи фактическата обстановка описана в жалбата въпреки, че през цялото време е била там. Господин Алиев представител на ,, ДПС” е чул разговор на турски език, но не е чул конкретна агитация за ПП ,, ДОСТ”.

 

Ето защо, считаме че жалбата следва да бъде отхвърлена като неоснователна и непотвърдена от фактическа страна,Районната избирателна комисия

 

РЕШИ:

 

Отхвърля жалбата като не основателна и непотвърдена от фактическа страна.

 

Решението подлежи на обжалване пред ЦИК в тридневен срок от обявяването му.

 

Председател: Георги Владимиров Димитров

Секретар: Хамдие Тасим Сабри

* Публикувано на 26.03.2017 в 20:08 часа

Календар

Решения

всички решения